TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2020-00763 - Ép testben ép lélek!

„Ép testben ép lélek!” című projekthez kapcsolódó infrastrukturális fejlesztés a Kállai Ferenc Művelődési Központban

A helyi hagyományőrzés, valamint családi és egészség megőrző programokhoz kapcsolódó eszközbeszerzés

(TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2020-00763)

Kedvezményezett neve:

KÁLLAI FERENC MŰVELŐDÉSI KÖZPONT
 

A projekt címe: „Ép testben ép lélek!” című projekthez kapcsolódó infrastrukturális fejlesztés a Kállai Ferenc Művelődési Központban

Megvalósítási helyszín: Gyomaendrőd
A szerződött támogatás: 2 702 071 Ft
A támogatás mértéke: 100%

A projekt célja:

A Helyi Közösség Fejlesztési Stratégiában megfogalmazottaknak megfelelően a projekt megvalósításával a magas színtű közösségi aktivitáshoz járulunk hozzá, olyan módon, hogy a kulturális tevékenységek kínálatbővítéshez szükséges modern infrasturkturális feltételeket megteremtjük. Az egészségmegőrző programok két fontos része: az egészséges táplálkozás és a több mozgás lehetőségeinek erősítése, amelyek még mindig nagyon korlátozottak. Célunk a figyelemfelhívás a korosztályok életkörülményeit befolyásoló tényezőkre, a sport, az egészséges életmód jótékony hatásaira. Felkelteni a lakosság érdeklődését saját egészsége irányába, és az egyes embert arra rávenni, hogy tevőlegesen vegyen részt egészsége megőrzésében.

Az eszközfejlesztés konkrét célja:

Az infrasturkturális hiányosságok és a forráshiány okozta hátrányok csökkentésével hozzájárulunk a technikai eszközpark bővítéséhez, amely elengedhetetlen a mindennapi működésben a civil és egyéb városi rendezvények megvalósításában.

Az életmód és a táplálkozási szokások gyökeres megváltoztatása nélkül nem sikerülhet, ezért az egészségmegőrző programnak a felvilágosítás és a hathatós propaganda.

A programok megvalósítását akadályozza, hogy az intézmény jelenleg nem rendelkezik megfelelő eszközökkel, szükséges eszközpark fejlesztése, kiegészítése, amelyekkel ezeket a tevékenységeket segíteni tudjuk. Az egészségmegőrző programok fenntartásához szükséges eszközök megléte hosszabb távon is biztosítja a program fenntarthatóságát.

A projekt tervezett befejezési dátuma:  2021.05.20.

A projekt azonosító száma
TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2020-00763

TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2020-00763 - Ép testben ép lélek!